WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Proost Lier  1 - 4  (1-2)

DATUM 12-12-2008  21:30

DOELPUNTEN

VERSLAG Celtic op alle vlakken overklast door de Lierenaren.

Gisteren avond kwam Lier toch met enige voorzichtigheid naar Houthalen. Lier had immers bij zijn laatste bezoek aan Celtic een serieuze kater overgehouden. Bij Celtic beschikt coach arkaje nog steeds niet over een stereotype ploeg en probeert hij iedereen op zijn scherpst te krijgen. Youssef Bouagaz en Hamid El Mansouri werden om uiteenlopende redenen via de beloften terug scherp gehouden.

De eerste helft begint zoals gewoonlijk met een studieronde. Wat is er nu echt waar van alle geruchten, gedachten en pronostieken op papier. Lier dat aanvallend scherper stond onder leiding van Michiels op het veld en Laenens in doel was meteen duidelijk. Want zo knalde El Kharoubi in de 2' al gevaarlijk voor langs. Een minuutje later probeert Michiels het opnieuw, maar zijn schot gaat een metertje langs. Lier won ook haast alle duels en zo kwam Michiels opnieuw tot een schot in de 5'. Doelman Sacchini pareerde in 2x met de nodige moeite. In de 6' komt Celtic aan een eerste kans. Lange bal op Porco die alleen op Laenens afstormt en koelbloedig afwerkt, 1-0. De gevleide voorsprong voor Celtic hield nog geen minuut stand, want Pelckmans verraste doelman Sacchini met een afstandsschot en het stond weer gelijk, 1-1. Nadien viel het wat stil. Beide ploegen hielden mekaar een beetje in evenwicht, doch het veldoverwicht en de duels waren voor Lier. En toch kreeg Lier niet écht nog een kans bij mekaar gespeeld. Ook Celtic niet, want zij konden het spelleke alleen maar ondergaan. De thuisploeg had ook nog een foutenlast die begon door te wegen. Zo maakte Porco een domme trekfout in de 17' en kreeg Lier een eerste 10m. Deze werd knap omgezet door Pelckmans, 1-2. Echt onverdiend kon je de voorsprong van Lier niet noemen en toch komen ze goed weg als Corthouts uitbreekt en alleen op doelman Laenens afstormt. Laenens onderschept de bal buiten de baklijn, doch de refs van dienst hadden dat niet gezien. Geen rode kaart voor Laenens en wat nog veel belangrijker is, geen gelijke stand bij de rust. Want het bleef bij een 1-2.

Na de rust komt opnieuw Lier het scherpst uit de kleedkamers. In de 21' moet doelman Sacchini al goed intercepteren om de bezoekers niet verder te laten uitlopen via de snelle Assouki. Diezelfde Assouki kreeg een minuutje later een zee van tijd om alleen voor Sacchini de klus te klaren, maar opnieuw schiet hij langs. En het was vooral Assouki-time in de eerste 5' na de rust, want in eerst bediende hij De Kok knap, maar die treft de paal. In de 24' is het dan toch raak, wanneer..... jawel Assouki de bal onder doelman Sacchini in doel punt, 1-3. Een minuutje later gingen bijna de boeken, dicht ware het niet dat Assouki onderschepte en de paal trof. Nadien krijgt Celtic iets meer greep op de match. Maar opnieuw kan Celtic weinig tot geen écht uitgespeelde kans afdwingen. In de 33' probeert Karkaje zijn troepen dan maar met vliegende keeper te laten spelen, want misschien kunnen we met een mannetje meer wél wat bereiken. Maar op de 7 resterende minuten krijgt Celtic geen gaatje gevonden in de betonnen constructie rond het doel van Laenens. Een minuutje voor affluiten lukt het El Kharoubi om de bal van uit de eigen baklijn in doel te lobben, 1-4.

Boeken dicht en geen schijn van kans tegen de ploeg die op mij het meest indruk maakte gedurende de hele heenronde. Mijn persoonlijke pronostiek zou dus wel eens kunnen uitkomen. Lier & Noorderwijk, zet daar nog een naam bij en je hebt de top drie op het einde van het seizoen.

Bij Celtic moet er wat veranderen. ik heb de indruk dat de spelers proberen te brengen wat coach Karkaje van hen verwacht, maar ze doen dat zonder dat ze echt geloven in de coach zijn verkondiging. Geen geloof, geen schwung, geen begeisterung, geen systeem, geen stereotype ploeg, geen spelers die duels kunnen winnen, geen coaching op de plein onderling. Maar er MOET wat veranderen, want het bestuur beoogde de top 5 en nu staan we op plaats 8 en zowel Mechelen als Eisden-Dorp kunnen nog over ons heen springen indien zij hun inhaal wedstrijden winnen. Dé hamvraag blijft, is versterking gewenst of een aanpassing in de manier van spelen aan te raden... We zullen zien zei de blinde ......